Στέργιος Σιφνιός Κοινωνικός Λειτουργός Εμπειρογνώμονας Παιδικής Προστασίας

 

Το 1982 ανέλαβα ως ο πρώτος Διευθυντής στο 1ο Παιδικό Χωριό SOS στην Βάρη ,οργανώνοντας και δημιουργώντας μια νέου τύπου δομή Παιδικής Προστασίας για την Ελλάδα .

 

Το 2000 ανέλαβα την επιτελική θέση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στα Παιδικά Χωριά SOS με σκοπό την θεσμική οργάνωση της λειτουργίας του όσον αφορά τα παιδιά και τις διαδικασίες εισαγωγής και φροντίδας τους, όπως και την οργάνωση και υλοποίηση των προγραμμάτων στήριξης της Οικογένειας (Family Strengthening Programs) . Το 2004 ανέλαβα Συντονιστής στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής έρευνας Quality4Children η οποία αφορούσε την ανάγκη ποιοτικών προδιαγραφών για τις δομές φροντίδας παιδιών.

 

Μέλος της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προετοιμασία του νόμου 4538/18 για την Αναδοχή και Υιοθεσία. Το 2020 ανέλαβα την Διεύθυνση Συνηγορίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στον Οργανισμό με στόχο να οργανωθεί ένα τμήμα με στόχο την υποστήριξη και επιρροή πολιτικών υπέρ των Δικαιωμάτων των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους. Βασικός στόχος ήταν και είναι αυτό να συμβεί μέσα από την υλοποίηση της Αποϊδρυματοποίησης στην Ελλάδα και την εφαρμογή των Οδηγιών της ΕΕ και των ΗΕ για την φροντίδα αυτών των παιδιών.